Kategorier
Flytt

Smidig flyttstädning i Stockholm

När man har planerat en flytt vill man att hela flytten ska gå så smidigt som möjligt. Boka en flyttstädning i Stockholm för att få bort ett stressmoment.

Att förändra sin boendesituation kan vara både fantastiskt och lockande. Ibland har man gått och funderat länge på att byta bostad, andra gånger går det snabbt. För en del kan ett bostadsbyte bli en livsomvändning, andra behåller sitt liv men byter bara adress. Oavsett vem man är och vilken riktning man har på livet så brukar en flytt innebära många olika saker.

När man fått reda på att man fått den nya bostaden kanske man hoppar jämfota av glädje. En del skålar i champagne och får ett lyckorus som varar i flera dagar framöver. När glädjebubblorna lagt sig lite grand börjar man glädjefyllt att planera för den nya bostaden.

Flyttstädning för att släppa stressen

Möbler och saker som känns så rätt i nuvarande bostad kanske är helt fel för nästa bostad. Då får man på något sätt avyttra dem och spana in nya till kommande bostad. Det är också perfekt att passa på att rensa ut bland sakerna man har. Det finns flyttar där man hittat 12 kaffemått i en låda och insett att man kanske max behöver ha två. Andra rensar bland slitna lakan och handdukar och så vidare.

Spänningen inför flytten stiger ju mer man närmar sig. Fantasin får fritt spelrum över hur man ska möblera och inreda. Utöver det ska man flytta abonnemang, byta adress hos skattemyndigheten och lösa andra praktiska bestyr. Kanske är det värt att anlita en flyttfirma. Alternativet är att anlita 10 kompisar som agerar bärhjälp en lördag.

Regler om flyttstädning vid bostadsbyte

Så inser man att man inte bara ska flytta till en ny bostad. En bostad där man ser fram emot att inreda och boa in sig. Den bostad man bor i just nu ska också lämnas åt en ny innehavare. Den innehavaren vill inte komma till ett råttbo direkt. Det finns faktiskt regler och rekommendationer om att man ska flyttstäda när man byter bostad.

Enstaka gånger kan man komma överens med nästa innehavare om att släppa det. Det kan till exempel vara så att de ska göra en helrenovering istället för att genast flytta in. Ett sätt att få axlarna att sjunka ner lite grand inför flytten är att fixa städning.

Smidigt att anlita en firma för flyttstädning

Beställer man flyttstädning så vet man att det löser sig när man flyttat. Det är en smidig tjänst man kan använda för att få en noggrann städning utförd. Kolla upp referenser först innan du gör en beställning av själva flyttstädet. Man vill ju att det blir väl utfört redan första gången. Varken beställaren eller utföraren vill behöva göra om arbetet.

Istället för att städa kan man fokusera på att packa upp kartonger och styla sitt hem. Snart sitter man där i soffan och lutar sig tillbaka med en kopp te. Njutandes av att vara i det nya hemmet man skapat för många, långa och härliga år framöver.